Rada města schválila rozpočtové opatření ve výši 1.271.000 Kč na realizaci zelené střechy a vegetačních úprav dvora budovy magistrátu ve Školní ulici.

„Před časem dokončil odbor rozvoje a investic investiční akci spočívající v instalaci síťových nosných systémů na tzv. zelenou fasádu objektu ve Školní ulici. Celkové náklady v tomto případě činily 729 tis. Kč. Na tuto akci bylo v rozpočtu města Prostějova v letošním roce vyčleněno 2 mil. Kč, došlo tedy k výrazné úspoře. Odbor rozvoje a investic tedy doporučil využít zbývající prostředky na zelenou střechu a vegetační úpravy dvora stejného objektu,“ přiblížil náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že celková plocha střechy je 133,3 m2, z toho bude 98,1 m2 osazeno zelení, zbylá část bude doplněna štěrkovým kačírkem.

„Kromě estetického efektu má zelená střecha i ekologický přínos. Pro realizaci zelené střechy je zpracovaná projektová dokumentace, které předcházelo technické a statické posouzení konstrukce. Na akci vegetační úpravy dvora je zpracována projektová dokumentace a lze ji také realizovat ještě letos,“ dodal Rozehnal.

-jg-