Statutární město Prostějov, prostřednictvím společnosti FCC Prostějov, s.r.o. zajistí dne 19.10.2024 v níže uvedených okrajových částech města mobilní sběr odpadu.

Vozidlo

Časový harmonogram pro předání odpadů:

1. Vrahovice M. Pujmanové u mostu
9:30 – 9:40

2. Vrahovice ul. J. Suka
9:45 – 9:55

3. Vrahovice ul. M. Alše
10:00 – 10:10

4. Vrahovice ul. K. Světlé
10:15 – 10:25

5. Čechůvky točna
10:30 – 10:40

6. Domamyslice u samoobsluhy
10:50 – 11:00

7. Čechovice u pošty
11:05 – 11:15

8. Žešov u pomníku
11:30 – 11:45

Přebírané odpady:

• nebezpečný odpad – jedná se o odpad toxický nebo jinak nebezpečný např. barvy, fotochemikálie, agrochemický odpad včetně obalů, oleje, tuky. Léky se nepřijímají.

• pneumatiky – se nepřijímají, podléhají zpětnému odběru. Místa zpětného odběru jsou vyvěšena na webu Ministerstva životního prostředí (SEZNAM PNEU_1Q 2023_aktuální.xlsx (mzp.cz)) a pro kolektivní systém přímo na jejich stránkách Sběrná místa • Eltma V Prostějově jsou místy zpětného odběru pneumatik i oba sběrné dvory.

• objemný odpad – jedná se o odpad z domácností, který je rozměrný a není možno ho umístit do popelnic např. staré koberce, linolea, starý nábytek, vyřazené oblečení apod.

• vyřazené elektrozařízení – se nepřijímá. Ledničky, mrazničky, pračky, myčky, sušičky, tato zařízení můžete zdarma odevzdat v průběhu celého roku na sběrných dvorech nebo kterémkoliv místě zpětného odběru elektrozařízení. https://isoh.mzp.cz/registrmistelektro

• Stavební odpady – cihly, omítky, betony, eternit apod., nebudou odebírány.

• Eternit může být odebrán jen na předchozí objednávku obce do samostatného kontejneru v předstihu sběrové soboty, nebo v průběhu roku.

Veškeré přijímané odpady budou předávány zaměstnancům společnosti FCC Prostějov v den přistavení vozidel a kontejnerů, na místě k tomu určeném.

S odpady se bude nakládat způsobem, vyhovující současným legislativním a ekologickým normám.

Mimo výše uvedený termín je možné odpad denně odložit na sběrném dvoře.

Děkujeme občanům, že třídí odpad a odkládají ho na místa k tomu určená!