Návštěvníci vánočního jarmarku mohou přispět spolku Mourek do nepřenosné pokladničky umístěné na sloupu veřejného osvětlení na nám. T. G. Masaryka vedle dřevěného betléma.

„Veřejná sbírka probíhá v době provozu mobilního kluziště na náměstí až do 28. 1. 2024. Nepřenosnou pokladničku jsme nechali umístit na sloupu veřejného osvětlení na nám. T. G. Masaryka, kde předpokládáme zvýšený pohyb osob, a tím pádem vyšší počet potencionálních dárců. Rada města dále rozhodla, že věnuje pro tyto účely prvotní vklad ve výši 20 tisíc korun,“ přiblížila náměstkyně primátora Marcela Župková.

A proč zrovna Mourek? Spolek Mourek pečuje o toulavé a opuštěné kočky, které se ve městě pohybují. Spolek při své činnosti zajišťuje nejen péči o kočky, jejich krmení a ubytování, ale i péči veterinární, což je velmi nákladné.

„Naším zájmem je, aby se situace s přemnoženými kočkami skutečně podařilo efektivně řešit, kočky odchytávat a kastrovat. Proto si myslíme, že sbírka pro spolek Mourek má smysl,“ dodala Župková.