pronesl primátor Jura směrem k 2. náměstkovi a spolustraníkovi Jiřímu Rozehnalovi poté, co ukončil jednání únorového zastupitelstva.

Z potenciálně strašidelných témat vybírám:

– 189 647 až 3 070 Kč. Takové jsou měsíční odměny od náměstkyně na dvou židlích až po řadového zastupitele. Většina zastupitelů si schválila zvýšení odměn, což jim zákon umožňuje. Odměny primátorovi a náměstkům určuje zákon přímo a zastupitelé to nemohou ovlivnit. Navrhli jsme, aby neuvolněným zastupitelům nebyla odměna zvyšována, neboť ji považujeme za dostatečnou. Náš protinávrh neprošel.

– Kvalita bydlení nadále v ohrožení. Bodem, který mohl některé členy rady vyděsit, byla informace o zrušení části V. změny územního plánu. Krajský soud v Brně dal za pravdu Spolku AJDONY, který jako zástupce veřejnosti nesouhlasil s některými zásahy do ochrany kvality bydlení. Většina zastupitelů navzdory rozhodnutí soudu potvrdila, že na změně územního plánu trvá a poslala spor do dalšího kola. Komu tím prospějí, tušíme.

– Na novém stadionu u „Valentky“ si Haná Prostějov nezačutá. Udivil nás záměr vykoupit nemovitosti na ulici Lidické od Atletického klubu Prostějov a následně vybudovat na velké části pozemku za RG a ZŠ Otto Wichterleho další fotbalové hřiště. I když právě probíhá za 200 milionů rekonstrukce fotbalového stadionu Za místním nádražím, v důvodové zprávě jsme se dočetli, že “po jejím dokončení nebude možné z kapacitních důvodů umožnit využití nového fotbalového stadionu pro fotbalový oddíl Haná Prostějov”. Tento fotbalový oddíl má být odsunut na “Reálku” a atlety čeká stěhování na ZŠ Železného.

– Další střídání v Lesích. Jednatel Lesů města Prostějova Lonský po dvou letech odchází. O důvodech se šušká. Koho by bavilo být loutkou? Rada města ho v roce 2022 dosadila na místo po předchozím jednateli Dadákovi, který byl jako nepohodlný odborník odstraněn pod smyšlenou záminkou. Na místo nového jednatele bylo vyhlášeno výběrové řízení a v době zveřejnění tohoto příspěvku už by mělo být rozhodnuto o nástupci. Laťka je opravdu nízko a půda je to horká.

Více na FB Petr Ostadal zastupitel.

Redakci předáno 12. 3. 2024.

Petr Ošťádal, zastupitelský klub Na rovinu! (STAN, TOP 09, Zelení).