Pro letošní ročník participativního rozpočtu, který je součástí projektu Společně rozvíjíme Prostějov, jsou pro vaše nápady připraveny opět 3 miliony korun. „Každý Prostějovan starší 15 let má možnost se aktivně zapojit do rozhodování o části finančních prostředků z rozpočtu města,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Máte námět, co v našem městě vylepšit? Schází vám něco ve vašem okolí? Nenechávejte si to pro sebe! Participativní rozpočet je tady pro vás! Stačí zajímavý nápad (projekt), splnit několik pravidel a podat žádost. O tom, které projekty budou realizovány, rozhodne hlasování veřejnosti v dubnu 2024.

Příklady zrealizovaných projektů z minulých ročníků: Workoutové hřiště na nám. Spojenců Altán v Kolářových sadech

Návrh musí být zpracovaný srozumitelně a musí být vše potřebné vyplněno. Součástí je přibližný odhad nákladů na realizaci a hlavně přesná lokalizace a prostorové požadavky na realizaci, vhodná je i fotodokumentace stávajícího stavu a grafické podklady (výkresy, vizualizace, typy navrhovaných prvků aj.). Čím více informací poskytnete, tím lépe bude možné posoudit proveditelnost vašeho návrhu.

Nemáte zrovna žádný nápad na změnu, ale myšlenka Společně rozvíjíme Prostějov se vám líbí a chcete ji podpořit? Šiřte informace mezi své sousedy a známé, třeba právě oni ten nápad mají. „Do života město uvede tolik nápadů, kolik se jich svými náklady vejde do celkově vyčleněné částky. Například z minulého ročníku míří k realizaci šest námětů, z nichž je již discgolfové hřiště dokončeno,“ dodává Ing. Jiří Rozehnal.

Podávání návrhů je možné od začátku listopadu do konce prosince 2023. Podání návrhu je možné třemi způsoby:

online (elektronicky na webových stránkách Rozvíjíme Prostějov v sekci Participativní rozpočet: https://rozvijime.prostejov. eu/participativni-rozpocet/2023. Pro přihlášení projektu musí být předkladatel registrován);

v tištěné podobě (návrh můžete odevzdat osobně na předepsaném formuláři na podatelně magistrátu nebo zaslat poštou na adresu Magistrát města Prostějova, nám. T. G. Masaryka 130/14, 796 01 Prostějov, Odbor rozvoje a investic. Obálku označte: „Společně rozvíjíme Prostějov“); e-mailem na adresu koordinátorky: jitka.vystavelova@prostejov.eu

V minulém čísle byly zveřejněny Zásady, které popisují pravidla participativního rozpočtu 2023. Vyplněním přihlášky (viz strana č. 27 a 28) podáte svůj projekt.

Všechny informace najdete na webových stránkách Rozvíjíme Prostějov v části Participativní rozpočet 2023. -ORI