Primátor města František Jura dne 29. 11. 2023 pogratuloval nejlepším účastníkům šestého kola Výzvy 10 000 kroků. Akci na celorepublikové úrovni opět organizoval spolek Partnerství pro městskou mobilitu a naše město se do této akce samozřejmě aktivně zapojilo.

Primátor města František Jura v závěru listopadu pogratuloval nejlepším účastníkům – Michaele Škobrtalové, Blance Církové, Rostislavu Bartákovi, Jindřichovi Smékalovi, Bohumile Báťkové, Ladislavu Přikrylovi, a týmu Bylo nás 5 x 2.

deset tisíc kroků

Prostějov se opět stal nejvíce zapojeným městem v počtu účastníků v rámci celé České republiky. Celkem se zapojilo 686 účastníků, kteří celkově v říjnu za Prostějov ušli či naběhali 143 100 km.

Nejlepším prostějovským účastníkem se stal Ivo Chudoba, který je pravidelným účastníkem akce a tentokrát se mu podařilo jako jedinému v Prostějově zdolat tisícikilometrovou hranici.

Nejlepší prostějovskou ženou se stala Michaela Škobrtalová.

Nejlepším prostějovským týmem se stal tým Bylo nás 5 x 2, který společně ušel téměř 4 500 km.

V tomto kole se do kategorie školních týmů aktivně zapojilo celkem 29 školních týmů. Zúčastnily se děti ze ZŠ Melantrichova, Cyrilometodějského gymnázia, ZŠ E. Valenty, ZŠ Otaslavice a z Obchodní akademie Prostějov. Skvělý výsledek zaznamenal třídní kolektiv 4. A ZŠ Melantrichova, který v Prostějově vyhrál a v celorepublikovém měřítku skončil na krásném 3. místě. Prostějovské 2. místo obhájila sekunda CMG a 3. místo vybojoval třídní kolektiv 6. B ZŠ E. Valenty.

-red-