V polovině září odstartovala střelnici Hamry prvním výstřelem Věry Mansfeldové střelecká soutěž ve střelbě z pistole Glock 17. Byl to jubilejní X. ročník memoriálu plukovníka Františka Mansfelda, který přijeli navštívit čelní představitelé ministerstva obrany a generálního štábu v čele s ministryní obrany Janou Černochovou, náčelníkem generálního štábu AČR generálporučíkem Ing. Karlem Řehkou, ředitelem ředitelství speciálních sil plukovníkem gšt. Ing. Miroslavem Hofírkem a státním tajemníkem ministerstva obrany Ing. Petrem Vančurou.

Mezi vzácnými hosty byla také 1. náměstkyně primátora města Prostějova paní náměstkyně Milada Sokolová, čestný člen Klubu výsadkových veteránů, z.s., a exprimátor města Prostějova Miroslav Pišťák a velitelé prostějovských vojenských útvarů v čele s plukovníkem gšt. Ing. Tomášem Kramplou. Spolu s nimi stáli před nastoupenými účastníky soutěže viceprezident prezídia výsadkových veteránů Slovenské republiky kol. Emanuel Nôta, předsedové KVV Bratislava kol. Ladislav Hreha, KVV Banská Bystrica kol. Vladimír Kavický, KVV Zlín kol. Jindřich Indra – a to vše za účasti rodiny Mansfeldových, paní Věry Mansfeldové, syna Františka Mansfelda a dcery Pavly Mansfeldové.

Soutěže se zúčastnilo celkem 89 střílejících, z toho 72 mužů a 17 žen. Za kategorii I. bylo vytvořeno 21 družstev po třech střelcích a 6 družstev soutěžících v kategorii II. – ostatní. Z klubů výsadkových veteránů České republiky byly mimo prostějovského zastoupeny kluby z Liberce, Luštěnic, Chrudimi, Holešova, Zlína, Jindřichova Hradce a Brna. Za slovenské kluby přijeli reprezentovat kolegové z KVV Bratislava, Banské Bystrice, Zlatých Moravců, Prešova a Žiliny. Naše pozvání přijali a zasoutěžili si příslušníci 601. skss, 102. průzkumného praporu, 533. praporu bezpilotních systémů, Policie ČR, SK Prostějov a Městské policie Prostějov.

Zabezpečení soutěže bylo na velmi dobré úrovni. Poděkování patří všem členům organizačního týmu a příslušníkům 601. skss. Velké poděkování patří také statutárnímu městu Prostějov za finanční pomoc pro zabezpečení soutěže.

Výbor KVV Prostějov, z.s.