Vážení čtenáři, položme si otázku, je doopravdy město Prostějov město sportu, nebo je to jen klišé z úst nejrůznějších představitelů města? Bezesporu naše krásné město  městem sportu je.

Momentálně vrcholí hokejové soutěže, k vynikajícímu výsledku mají nakročeno Jestřábi Prostějov, kde  po základní části skončily na třetím místě. Play-off se rozeběhlo také pro SK Prostějov 1913. V tomto klubu válí, nebojím se říct, velké osobnosti, které kdy prošly Prostějovským hokejem vhodně doplněné mladými nadějemi. Máme zde neskutečný tenis, který doslova válcuje tuzemskou scénu. Vynikajících výsledků dosahuje i na mezinárodní scéně,  jen namátkou Davis cup, Australian open, Dauhá a další. To jsou jen střípky neskutečných úspěchů malého klubu uprostřed Evropy…Na velmi vysoké úrovni se zde hraje i fotbal, kde místní klub 1. SK Prostějov hraje druhou nejvyšší ligu v republice, a i když se zrovna moc nedaří, pevně věřím v záchranu a do příštích sezon klid a atakování nejvyšších příček.  VK Prostějov je další vynikají klub, který má excelentní sbírku úspěchů, a kterému se dlouhodobě výjimečně daří. Parašutismus, to je pojem přímo spjatý s Prostějovem, výčet úspěchů je obrovský, a bez nadsázky se dá říct, že jedni z nejlepších parašutistů  z celého světa jsou z Prostějova. Nelze opomíjet i další vynikající oddíly jako například Lukostřelbu kde máme taktéž vynikající výsledky,  TUFO Pardus Prostějov, excelentní cyklistický oddíl, plavání, judo, florbal, házená, nohejbal, box, sportovní gymnastika, kulturistika ale i třeba jachting, biatlon, Spartan race, kynologie a mnoho dalšího.

Město Prostějov jako již tradičně připravuje ocenění nejen těch nejlepších  v podobě Sportovce roku, a myslím, že letos se máme doopravdy na co těšit…  Ačkoliv nikdy není lehké ocenit jednoho či druhého, protože za svou píli a oddanost sportu, by si zasloužily být ocenění všichni, tak i přesto si myslím, že letošní ročník bude výjimečný a pro všechny doufám nezapomenutelný zážitek.

Výčet všech sportovních oddílů a klubů by byl samozřejmě mnohem větší, tohle je jen malý střípek do celkové mozaiky. Do mozaiky, která obsahuje vrcholové sportovce, děti, seniory. Kde pohyb je základ všeho. Přeji všem bez výjimky, aby jejich následné počínaní bylo minimálně stejně úspěšné, jako doposud.

Na závěr mi dovolte jeden citát, který se prolíná nejenom sportovním životem, ale i životem naprosto obyčejným, a kterým bychom se měli vždy řídit.

„Když se snažíte být nejlepší, riskujete selhání. Ale když se snažíte být dobří, zůstanete vždy úspěšní.“ – Katarina Witt.

Krupík Michal

zastupitel za SPD
člen sportovní komise